woensdag 19 augustus 2009

Groetjes uit Kuching

Hoi iedereen,
momenteel zitten we nog goed op schema. Onze planning van vandaag is wel in het water gevallen, maar dat gaan we morgen rechtzetten. Maar eerst beginnen bij het begin. De vluchten naar Londen en Singapore zijn vlot verlopen. Alleen was het moeilijk voor ons om slaap te vatten tijdens de nachtvlucht en daar dragen we nog een beetje de gevolgen van. Slaap tekort en de jetlag zorgen voor wat extra vermoeidheid. Het heeft ons niet tegengehouden de stadstaat Singapore te voet te verkennen. Een grote stad met nog grotere plannen, wat inhoudt dat we regelmatig in de werkzaamheden terechtkwamen en dat de skyline is bezaaid met tientallen ruwbouwen. De rust in de stad verrastte ons. Weinig volk op straat. Pas vanaf 5-6 uur begon de drukte. Heel wat tempels zorgen voor afwisseling tussen de moderne gebouwen. De meest indrukwekkende was de Buddha Tooth Relic Temple (zie foto 1) .
Ook het formule 1 circuit is nog tastbaar aanwezig onder de vorm van de hoofdtribune en de straatverlichting. 's Avonds hadden we dan onze eerste Air Asia vlucht richting Kuching. Ook weer een meevaller, enkel de airport pick-up bleek ons niet te staan opwachten. Het was wel gemakkelijk om zelf een taxi te regelen naar onze verblijfplaats, de Singgahsana Lodge. Een zeer propere lodge met mooie kamers en een leuk ingerichte ontbijtplaats. Onze hoop vandaag jacht te kunnen maken op de proboscis aap werd deze nacht reeds weggespoeld door de regen die heeft aangehouden tot deze namiddag. De mensen hier waren gelukkig om na 4 weken droogte eindelijk wat regen te zien, wij daarentegen... . Bako National Park was vandaag geen optie en we hadden geen plan B. Onze zeer behulpzame teksi(maleisich voor taxi)-chauffeur mr. Gho heeft ons vandaag dan maar naar een crocodile farm, kampung Annah Rais en Semenggoh Wildlife Rehabilitation Centre gebracht. Het eerste is vergelijkbaar met een kleine zoo. De hoofdattraktie waren de jumping crocodiles. In kampung Annah Rais konden we kennismaken met de traditionele maleisische longhouses en in het Semenggoh Wildlife Rehabilitation Centre werden we, eerder dan verwacht, geconfronteerd met de orang-oetan. Net dat uur dat ze gevoederd werden, is het gestopt met regenen. We hadden dus geluk (in tegenstelling tot de mensen die eerder die dag waren geweest) en hebben maar liefst 7 exemplaren van vrij dichtbij kunnen bewonderen, waaronder 2 zeer jonge apen. Het is echt wel een schitterend projekt dat hopelijk nog vele apen kan redden en helpen (zie foto 2).
Rond 5 uur is het dan definitief gestopt met regenen en hebben we nog kunnen genieten van de omgeving rond onze slaapplaats en dan vooral van het terrasje aan the Waterfront van Kuching (zie foto 3).
Morgen ondernemen we een tweede poging voor Bako NP en morgenavond gaan we richting Miri.

1 opmerking:

  1. Ik ben blij dat jullie goed zijn aangekomen en dat jullie je draai daar kunnen vinden! Geniet met volle teugen van dit prachtig land! Ondertussen smelten wij hier bij 34° en gaan de verhuisperikelen gewoon door. Tot later allebei!!!
    Griet en consoorten

    BeantwoordenVerwijderen